WISTJEDATJES

2022

02 JAN

Pagadder en Ko wordt geboren!

Gerda en Fred ontmoeten elkaar bij Het Kinderuur:

hier volgt het verhaal:

Als die verdomde Corona dan toch iéts positiefs heeft teweeg gebracht,

is het wel de creativiteit: iedereen moest creatief gaan nadenken om toch de zaak draaiende te houden. En in de cultuursector was dit geen gemakkelijke klus want… je hebt publiek nodig.


Het Kinderuur uit Sint Genesius Rode, dat reeds vanaf 1947 volwassentheater brengt voor kinderen, en die trouwens tot 1 januari 2022 de enige was in Vlaanderen die dergelijk theater brengt op liefhebbers niveau, kwam in 2020 met een schitterend idee. De insteek was: ‘Als de kinderen niet naar het theater kunnen, dan komen wij tot bij hen thuis!’

Dit werkte fantastisch onder de vorm van een film in 2020, met daarbij een doe-boekje: de kijkcijfers waren enorm. Ook In 2021 was Het Kinderuur opnieuw verplicht om deze vorm te behouden en brachten ze een langspeelfilm uit: ‘De chocoladefabriek van Sinterklaas”.

 

En hier begint het verhaal van Pagadder en Ko,

mooi verwoord door Fred, de regisseur:


‘Voor deze film was ik op zoek naar acteurs en richtte ik enkele audities in.  Bij deze audities kwam Gerda De Cré ook haar kunnen tonen. Daarnaast was ze een oude vriendin van mijn echtgenote en is ze beroepshalve cameravrouw. Gerda moest mij niet lang overtuigen: haar auditie was schitterend, een geknipt persoon om voor kinderen te spelen en daarbij nog eens: camera expertise. Dit waren twee vliegen in één klap.


Gerda heeft op de set kunnen proeven van de sfeer van Het Kinderuur.

Zo speelt er ook een acteur mee uit Wemmel (Hans De Boeck) die na zijn eerste ervaring op het podium niet kon geloven welke kracht dit aan een acteur geeft om een hele zaal (zowel kinderen als volwassenen) in een magie te brengen. Want het concept is interactief theater.


Even later kreeg Gerda het idee om ook in de Noordrand van Brussel zulk een concept te starten. Helemaal vanaf nul. We kwamen enkele avonden samen…, en toen ontstond de naam.


Pagadder en Ko: want Koningslo moest in de naam verwerkt zitten.

Het idee werd gelanceerd op sociale media en telde in een mum van tijd 400 leden. Mensen, sponsors, schrijvers bieden zich spontaan aan.

De website wordt door Gerda ontworpen en straalt uit wat we willen: kindvriendelijk.


Dit geeft ons natuurlijk de kracht om dit project zeer professioneel

(op liefhebbersgebied) uit te werken en om ervoor te zorgen dat we in maart 2023  ’de magie‘ in Koningslo kunnen verwezenlijken.

Het eerste verhaal is ’De Goudschaar’ van Willem Savenberg in een regie van mezelf. Een verhaal voor kinderen van 3 tot 333 jaar.


Uiteraard is ieder die gepassioneerd is met theater welkom in onze groep. We willen een theatergroep zijn die er is voor elk kind van onze streek.

Ook mensen zonder theaterervaring zijn meer dan welkom.

Een berichtje naar Gerda is voldoende om je tot de groep aan te sluiten.


Ik kijk er naar uit jullie allemaal te ontmoeten. En wat ben ik blij dat die Corona Gerda en mezelf bij elkaar heeft gebracht om Pagadder en Ko tot stand te kunnen brengen. Corona mag nu op kousenvoetjes de wereld verlaten. Zo kunnen wij verder met mensen gelukkig te maken.’

 

Fred

Hieronder zie je het allereerste logo, getekend door Gerda.


HIER WERKEN WE IN STILTE VERDER AAN DE SITE ....